Блог / статті
Новини, спеціальні пропозиції, єсе, мотивуючі статті
Ivan10

Як Навчання Персоналу Підвищує Рентабельність Бізнесу (Цифри та Дослідження)

Сінтегрум
«Я краще куплю новий верстат у цех, ніж Sintegrum. Толку буде більше».

У цю секунду я зрозумів, що Вадим (ім'я змінено), ще довго залишатиметься перевантаженим «шашличником», замість стати «власником бізнесу».

Підприємець-«шашличник» вірить, що інвестувати потрібно в машини, обладнання, у продукт.

Адже люди все одно підуть, вірно?

Стратегічний підприємець розуміє, що найдорожчі сервіси, обладнання, інструменти в руках ненавчених співробітників марні.
Навчений залучений співробітник допомагає вам зберігати клієнтів.

Як підняти залученість співробітників

Компанія Gallup — американський інститут досліджень людських думок з різних тематик. За даними досліджень інституту (дані за 2017 рік) у середньому в компаніях вийшли такі результати:

  • 21% співробітників рухають компанію вперед
  • 49% працюють упівсили
  • 20% працюють «абияк»
  • 10% топлять загальний човен
Насамперед вам потрібно звернути увагу на тих, хто просто «насолоджується краєвидом» і «топлять човен».

Якщо ваші співробітники не знають (або не хочуть знати) як поводитися з клієнтами, то ви втрачаєте гроші.
Ознаки незалучених співробітників:

  • Співробітники імітують трудову діяльність: п'ють чай, сидять в інтернеті, обговорюють з колегами особисті проблеми
  • У разі виникнення складнощів або нестандартних ситуацій, співробітник не бере на себе відповідальність, а чекає вказівок керівника
  • Співробітники часто зривають терміни робіт
  • Співробітники працюють від «дзвінка» до «дзвінка»
  • У компанії високий рівень плинності кадрів
  • Співробітники всіляко протидіють усім нововведенням
  • Керівники не здатні мотивувати своїх підлеглих
  • Співробітники різних відділів не спілкуються між собою або між ними йде «холодна» війна
  • Співробітники «дружать» один проти одного в робочий час

Дослідження Gallup, виявило, що компанії, де залученість персоналу перебуває на високому рівні, набагато менше страждають від плинності кадрів і порушень дисципліни.

Ознаки залучених співробітників:

  • Рекомендує компанію як роботодавця
  • Докладає додаткових зусиль для досягнення результату
  • Виконує дії, що виходять за рамки свого функціоналу (проявляє ініціативу, висуває пропозиції, працює в нових проєктах тощо)

Важливість навчання співробітників

«Якщо ви вважаєте, що навчання коштує дорого, то це тому, що ви не знаєте, у що обходиться невігластво. Коли компанія вкладає гроші в навчання співробітників, це підвищує їхню лояльність і прихильність».

За дослідженнями Копенгагенської школи бізнесу зростання лояльності працівників на 10% підвищує лояльність клієнтів на 12,5%, що збільшує прибуток на 9,6%.

68% співробітників кажуть, що навчання і розвиток створюють для них найбільше цінності в діях компанії.
Дослідження Wynhurst Group показало:

  • «4% нових співробітників йдуть з роботи після невдалого першого дня;
  • більшість вирішують, чи почуваються вони «як вдома» в перші три тижні на новій роботі
  • 22% плинності кадрів відбувається протягом перших 45 днів роботи»
Без ефективної адаптації та підвищення кваліфікації плинність кадрів може досягати 50% для співробітників у перші 4-18 місяців.

Дослідження IBM показало, що співробітники, які вважають, що вони не розвиваються в компанії, у 12 разів частіше її залишають.

При цьому втрачати співробітників - це дорого для компанії. Вартість заміни співробітника — 2 його зарплати.

Вартість заміни А-гравців, які в 4 рази продуктивніші за інших співробітників, у рази вища.

Дослідження 2500 підприємств, проведене ATD, показало, що компанії, які приділяють пріоритетну увагу розвитку персоналу, отримують у 2 рази більшу виручку на 1 співробітника, ніж ті, які не вкладаються в навчання персоналу.

Як навчання співробітників впливає на рентабельність бізнесу і продуктивність праці команди

Рентабельність компаній, які навчають співробітників, теж подвоюється.
Учені з Університету Пенсільванії дослідили 3 200 бізнесів і виявили, що підвищення витрат на корпоративне навчання на 10% збільшує продуктивність праці співробітників бізнесу на 8,5%.
Збільшення інвестицій в обладнання та поліпшення виробничих потужностей на 10% веде до зростання продуктивності бізнесу всього на 3,8%.

Тобто інвестиції в навчання людей у 3 рази ефективніші, ніж купівля обладнання.

В основі цих фантастичних результатів лежить підвищення ефективності праці, зумовлене підвищенням кваліфікації після навчання та розвитку співробітників.

Якщо ви досі не інвестуєте в навчання співробітників, не автоматизуєте введення співробітників у роботу — ви втрачаєте гроші просто зараз.
Це добре розуміють успішні бізнеси.

Скільки інвестують у навчання співробітників ТОП-компанії світу

За даними порталу Logistic.ru західні корпорації витрачають від 2 до 5% свого річного бюджету на навчання та розвиток працівників.

У промисловості США витрати на навчання становлять понад 200 мільярдів доларів на рік; тільки IBM ще в 1990 році витрачала на навчання понад 1,5 мільярда доларів на рік.

Жак Нассер, колишній президент компанії Ford, дійшов висновку, що навчання перетворює лідерів компанії на вчителів, потім їхніх учнів на лідерів і вчителів, і так далі, і в підсумку це визначає успіх компанії.
«Навчальні програми, які ми проводимо протягом останніх трьох років, дали змогу компанії заробити 2 мільярди доларів за рахунок збільшення доходів і зниження витрат. Це стало можливим завдяки тому, що вони змінили наш світогляд», — стверджує Жак Нассер.

Ford став єдиним найбільшим американським автовиробником, який у 2000-ті не скористався захистом 11-ї статті закону США про банкрутство. За Нассера капіталізація Ford потроїлася, досягнувши $70 млрд.

За даними газети «Ведомости» Amazon протягом наступних шести років витратить до 700 мільйонів доларів на перепідготовку 100 000 своїх співробітників у США.

Генеральний директор Джефф Безос сказав у листі акціонерам торік, що понад 12 000 американських співробітників взяли участь у програмі з 2012 року.

Amazon заявив, що розширить цю програму. У планах у компанії витратити $700 млн до 2025 року на навчання 100 тисяч співробітників у США.

Витрати на корпоративну освіту в США становлять у середньому 1 252 долари на співробітника.

У Франції на корпоративне навчання персоналу витрачається близько 30 млрд доларів на рік, а у Великій Британії майже 40 млрд доларів.

Як створити систему розвитку співробітників у своїй компанії

Якщо ви хочете делегувати відповідальність замість просто давати вказівки, які не виконуються - потрібно створити власну систему навчання в компанії.

Для цього ми використовуємо Sintegrum — першу систему інтеграції співробітників з повним контролем факту засвоєння знань.

Це найдешевший метод навчання персоналу порівняно з відбудовою корпоративного університету або корпоративних тренінгів.

За допомогою Sintegrum ви вивантажуєте знання з найкращих співробітників і автоматизовано передаєте їх менш кваліфікованим підлеглим.

Після проходження повної карти інтеграції співробітник озброєний повним набором знань і йому не доводиться відволікати керівників від роботи.

Підвищується залученість у роботу і рентабельність бізнесу, а кількість «косяків» падає до нуля.

Систему інтеграції Sintegrum впровадили понад 100 компаній-лідерів України, серед яких служба таксі Bolt, Sushi Master, охоронний холдинг «Шериф» і багато інших.

Якщо ви хочете збільшити прибутковість у бізнесі за рахунок ефективної та швидкої роботи співробітників - переходьте за посиланням, щоб дізнатися більше про систему Sintegrum і можливості впровадити її у вашому бізнесі >>> Дізнатися більше про можливості Sintegrum