Блог / статті
Новини, спеціальні пропозиції, єсе, мотивуючі статті
Ivan10

Дмитро Леонов: Як Піти з IT у Фінансове Консультування і Збільшити Дохід у 5 Разів за 5 Коучингових Сесій

Кейси
Місто: Київ, Україна
Ніша: Особистий фінансовий консалтинг
Особиста сторінка у Facebook
Коуч: Олена Крисан
Точка А

Особистий дохід на місяць: $1 500
Середній чек клієнта: $700-800
Кількість клієнтів на місяць: 2
Кількість заявок на місяць: не контролювали

Точка Б

Особистий дохід на місяць: $8 000
Середній чек клієнта: $1 200
Кількість клієнтів на місяць: 6-7
Кількість заявок на місяць: 20-40

За освітою Дмитро — інженер-програміст. Він закінчив Дніпропетровський національний університет залізничного транспорту, отримав диплом магістра і 7 років працював за фахом.

Про той час Дмитро згадує:

«Я був IT-шником, і мені ця діяльність не дуже подобалася, я не бачив своєї місії в ній. У мене була така логіка: якщо я не напишу якусь програму, нічиє життя від цього не погіршиться. Так, може, буде менш зручно, але скажімо так: це не доленосна професія".

У 2013 році Дмитро побачив можливість пройти програму «ТОП 1% Старт» від Івана Зимбицького і вписався в неї. У рамках програми він пройшов індивідуальний коучинг, на якому за допомогою практичних вправ визначив своє призначення.
Це дало Дмитру поштовх вийти з ніші IT і почати свою консалтингову практику.

Він зізнається: «На старті страхів було море. По-перше, у мене непрофільна освіта, навичок було недостатньо. По-друге, я — інтроверт, а у сфері консалтингу потрібно проводити тренінги, багато спілкуватися з людьми, бути публічною людиною».

Однак страхи не зупинили Дмитра: він стартував бізнес, почав прокачувати себе як особистість і розвивати ті навички, які в нього «кульгали». Він вірив у свій бізнес і в те, що в нього все вийде.

«Бізнес у ніші фінансового консалтингу я обрав не через маржу або кількість клієнтів. Тут далеко не все так просто, як здається. Шахраїв у цій сфері дуже багато, і боротися з ними — ще те задоволення. Плюс, попит на ці послуги не такий великий, як в інших нішах.

Однак, я вірив, що будь-який бізнес може приносити дохід. Якщо він дійсно твій, якщо він — твоє призначення, то гроші — це питання часу».

Весь цей час Дмитро продовжував навчатися в Системі Бізнес Росту. Завдяки цьому в нього практично не було прогалин з маркетингу та бізнесу, проте з тайм-менеджментом, організацією робочого процесу, реалізацією проектів і діями були проблеми.
Це підштовхнуло його перейти від самостійного навчання до роботи в індивідуальному коучингу.

Дмитро каже: «Діяти самостійно — набагато складніше. Я дуже довго був у Системі Бізнес Зростання, приходив на групові телекласи, піднімав руку, ставив запитання, і це часто мені допомагало.

Однак, коли я працював сам, перфекціонізм заважав мені діяти, постійно виникали сумніви: «може, я роблю щось неправильно?». Мені потрібен був «стусан», підтримка, щоб отримати результат швидше.

Це як у фінансах. Можна робити все самостійно, читати книжки кілька років, пробувати на собі... Але навіщо, якщо можна за кілька консультацій розв'язати всі свої питання і спокійно рухатися далі.

Це заощадить купу часу, нервів, сил, грошей».

Так Дмитро почав працювати в індивідуальному коучингу з Оленою Крисан. На коучинг вони поставили таку мету:

ЩО ЗРОБЛЕНО В КОУЧИНГУ

Прописав аватар ідеального клієнта і збільшив дохід у 5 разів

Дмитро склав детальний портрет свого потенційного клієнта: хто він, де живе, чим займається, що його хвилює і не дає спати ночами.

Його аватар — людина, яка хоче скласти ефективний особистий фінансовий план, щоб контролювати свої доходи і витрати та побудувати забезпечене майбутнє для себе і своєї родини.

Дмитро зізнається: «Ключовим результатом я завдячую фокусу, який зробив на цільовій аудиторії.

Прописавши аватар, я більше став орієнтуватися на свою цільову аудиторію, думати, де я можу з нею зустрітися. До мене в консалтинг почали приходити люди, які підходять під мій опис. Завдяки цьому дохід збільшився відразу ж і багаторазово.

У мене не було такого, що дохід зростав на 20% на місяць або на 30%, він, у принципі, відразу зріс у 4-5 разів приблизно».

Систематизував проведення заходів і підвищив конверсію в 3 рази

Основний канал залучення клієнтів у бізнесі Дмитра — заходи з фінансових питань.

За допомогою свого коуча Олени він запровадив планування, оцінив конверсію минулих заходів і прописав конкретні результати щодо відвідувачів і заявок, які хоче отримати від найближчих запланованих подій.
Також Дмитро систематизував проведення фінансових семінарів. Зараз, щоб отримати клієнтів у бізнес, він робить 5 основних кроків:

  • Домовляється про проведення заходу на фінансову тему
  • Проводить семінар
  • Робить закриття на консультацію наприкінці семінару
  • Передає контакти зацікавлених учасників семінару помічниці, яка обдзвонює їх і закриває на консультацію
  • Проводить особисту консультацію клієнта, на якій закриває його на довгострокову особисту роботу з фінансів
  • Про зміни в проведенні семінарів Дмитро каже: «Мої фінансові заходи стали проводитися за чіткою схемою і на цільову аудиторію.

Це допомогло збільшити кількість клієнтів у бізнесі. Конверсія дуже стрибає від заходу до заходу, проте в середньому збільшилася у 2-3 рази».

Почав вести календар і «Електронний Мозок» в Evernote і став у 5 разів продуктивнішим

Дмитро кілька разів проходив «Електронний Мозок», пробував впровадити його та Google Calendar самостійно, однак у нього не виходило - було багато запитань, на які нікому було відповідати.

У коучингу Олена допомогла Дмитру впровадити «Електронний Мозок», покращити дерево тегів і планування в календарі.

Ефект перевершив очікування Дмитра: «Я вражений, наскільки може бути життя ефективнішим у разі його планування, у разі запровадження календаря та Evernote, наскільки може збільшитися продуктивність.

Я припускав, що буде ефективніше, але за фактом ефективність збільшилася в 5-10 разів! Я став робити більше справ, встигати більше проєктів, з'явилася ясність і розуміння наступного кроку».

Створив сайт і вивів бізнес в інтернет

Раніше клієнти в бізнесі Дмитра з'являлися найчастіше завдяки «сарафанному радіо». Працюючи в коучингу, він усвідомив важливість залучення клієнтів через інтернет і створив свій сайт для цього.

Тепер Дмитро прагне до того, щоб налаштувати воронку продажів через сайт, соцмережі, ремаркетинг, Google і отримувати ще більше клієнтів у бізнес.

Запровадив метрики і скоротив кількість проектів у роботі

Дмитро каже: «Метрики в бізнесі були й раніше, проте я не стежив за ними регулярно. Раніше я раз на рік сідав, щось дивився, щось рахував, виводив якісь середні показники.

Зараз ми чітко визначили ключові цифри: кількість заявок, консультацій, конверсія. Я відстежую їх регулярно, бачу, які проєкти мені дають більший вихлоп, і концентруюся на них.

Завдання з меншим вихлопом я делегую або просто відмовляюся від них».

Взяв помічника і почав працювати на 3 години менше

Працюючи в коучингу, Дмитро помітив, що багато чого з того, що він робив у бізнесі сам, можна делегувати.

Разом з Оленою він прописав аватар ідеального помічника, відповідно до опису знайшов його і найняв на роботу.

Дмитро каже: «Делегування завдань помічнику дало мені змогу звільнити час для стратегічних завдань, бо без помічника я проводив у плинності значно більше часу, ніж зараз.

Зараз плинність теж є, але її менше. Час роботи над нею скоротився приблизно на 3 години»

Налагодив режим дня, встигає більше і отримує більше енергії щодня

Олена допомогла Дмитру вибудувати правильний режим дня, за якого він встигав би займатися бізнесом, приділяти час близьким, саморозвитку, хобі та отримувати більше сил для досягнення результатів.

У результаті, встаючи раніше і дотримуючись розпорядку, Дмитро встигає більше, водночас він енергійний, настрій і загальний стан покращився.

ІНСАЙТИ

  • Мозкові штурми на коучингових сесіях працюють! Ми робили їх, і в мене якраз виникла ідея внаслідок цього спілкування, яка вплинула на мій дохід. Як Іван часто приклад наводив: є велике колесо, починаєш його штовхати, воно потроху починає їхати, потім швидкість збільшується, і потім воно їде вже саме.
  • Важливо працювати над бізнесом, а роботу в текучці делегувати помічникові, щоб звільнити свій час.
  • Я вражений, наскільки може бути життя ефективнішим при його плануванні.

ПЛАНИ НА МАЙБУТНЄ

  • Вийти на особистий дохід $20 000 на місяць
  • Закінчити 3 книги-лід-магніти з фінансової тематики
  • Налаштувати воронку продажів через сайт, соцмережі, ремаркетинг, Google
P. S. Хочете стати частиною спільноти стратегічних підприємців і перейти від моделі «Все Роблю Сам» до моделі «Компанії, що саморозвивається» з перевіреними інструментами роботи НАД бізнесом?

Беріть участь у практичному «Воркшопі Рокфеллера» >>>Клікнути тут, щоб дізнатися подробиці