Блог / статті
Новини, спеціальні пропозиції, єсе, мотивуючі статті
Ivan10

Андрій Романенко: Як Вийти на Особистий Дохід $16 500 на Місяць у Місті на 28 000 людей

Кейси
Місто: Золотоноша
Ніша: Продаж будівельних матеріалів
Точка А: Особистий дохід — $5 000 на місяць
Точка Б: Особистий дохід — $16 500 на місяць
Коуч: Олена Крисан

Андрій займається бізнесом з 2006 року, основним напрямком зараз є продаж будівельних матеріалів. Наразі в нього 2 магазини в місті Золотоноша, у березні 2017 року він планує відкрити третій.

«Розумів, що хочу жити краще...»

Андрій із дитинства допомагав своєму батькові в його маленькому бізнесі — наметі з господарськими товарами на місцевому ринку.

Уже тоді він почав виношувати ідею відкрити власну справу, щоб досягти більшого. Він хотів жити краще, мати гарний автомобіль, подорожувати.

Щоб досягти цих цілей у 2006 році він відкрив свій перший магазин, орендувавши невелике приміщення у 40 квадратних метрів.

Паралельно з цим Андрій зайнявся встановленням систем автономного обладнання — він робив це своїми руками і створював бригади людей, які цим займалися.

«Навколишні казали, що я якийсь дивний, думаю інакше, інакше переробляю інформацію, не так, як усі…»

У липні 2015 року Андрій відпочивав на морі в Одеській області.

На той час у нього вже було 2 магазини — великий і маленький. Магазини приносили невеликі гроші, проте по бізнесу сильно вдарила криза.

Він відчував, що «вперся в стелю», зростання не було.

В один із днів відпочинку він гортав стрічку соцмережі і його погляд зачепився за рекламу початкового продукту Івана Зимбицького — програми «Фінансовий Термостат». Він придбав її, а після зареєструвався в 3-тижневу онлайн-програму «Мислення 10Х».

На 4 модулі програми Іван Зимбицький зробив учасникам пропозицію приєднатися до його майстер-групи «Система Бізнес-Росту» (зараз це «Базовий МВА»). Андрій прийняв цю пропозицію.

«У мене як у підприємця майже не було підтримки. Навколишні казали, що я якийсь дивний, мислю інакше, інакше переробляю інформацію, не так, як усі.

Я відчував, що в мені є внутрішні бар'єри, щось у мисленні, що не дає мені зробити прорив

Коли я прочитав книжку Івана «Відступники», виявилося, що я такий не один, що у мене є однодумці, хтось уже проходив моїм шляхом і досяг успіху.»

«У «СБР» помножив оборот і прибуток у 2 рази»

За кілька місяців у «СБР» Андрій подвоїв оборот і прибуток у бізнесі. Він використовував стратегії маркетингу та розвитку бізнесу з бібліотеки системи.

А також працював над мисленням, прибираючи в собі внутрішні бар'єри на щотижневих телекласах з Іваном та іншими експертами «СБР».

У вересні 2015 року Андрій відвідав Конференцію «Воронка Продажів на Мільйон».

Там він почув він вперше почув про можливість попрацювати 1 на 1 з коучем. Його зацікавила ця можливість.

І через кілька місяців Андрій пройшов пробний коучинг з Оленою Крисан і став учасником Електронний Мозок MASTERY PRO.

Що мене найбільше вразило, що в роботі мій коуч відчував мене. Це дуже важливо для продуктивної роботи

ЩО БУЛО ЗРОБЛЕНО ПІД ЧАС КОУЧИНГІВ

Закрив слабкий магазин та відкрив новий на 650 квадратних метрів

Один із магазинів — той, що менший — був збитковий, проте я довго не наважувався його закрити. З Оленою ми розібрали цю ситуацію, вона змусила мене поглянути на бізнес «згори» і я зміг нарешті прийняти правильне рішення.

Ресурси, що звільнилися після закриття неприбуткового магазину, я пустив на розвиток — у результаті зміг відкрити новий магазин на 650 квадратних метрів, який дає стабільно високий прибуток.

Відкрив новий магазин на 650 квадратних метрів, який дає стабільно високий прибуток

Розширив асортимент продукції

Раніше в мене не було складів, були тільки магазини, де товари і зберігалися, і продавалися. Це «з'їдало» корисну площу магазину.

Тому я взяв в оренду 800 метрів складів, що дало змогу збільшити асортимент у 1,5 раза, розширити магазини, давати покупцям більше вибору і забезпечити постійну наявність. Це теж дуже сильно вплинуло на збільшення прибутку.

Розширив штат із 17 до 23 осіб

До роботи з Оленою я не дивився в бік ефективності команди.

Однак на коучингу почали розбирати ситуацію в бізнесі детально і я зрозумів, що на маленьких людях у бізнесі - велика відповідальність, і якщо перевантажувати їх, то вони не зможуть показувати хороші результати (зокрема й заробляти для бізнесу гроші).

Тому я найняв кількох менеджерів, вантажників. Кожен менеджер тепер працює у своєму напрямку, їм стало простіше, з'явилося більше ясності. У результаті ті, хто відповідали за продажі, стали продавати більше.

Вивів на аутсорс логістику, розвантаживши менеджерів

Раніше ми самі займалися доставкою товарів — тримали парк машин для доставки, водіїв. Це приносило дуже багато головного болю мені та менеджерам мого бізнесу.

Треба було стежити за ремонтом машин, техобслуговуванням, слідкувати за водіями, запобігати крадіжці палива тощо. У результаті бізнес втрачав гроші, а мої менеджери змушені займатися не своєю роботою — продажами і клієнтами - а питаннями щодо автомобілів.

Олена підсвітила мені це «вузьке місце» і ми ліквідували парк машин, передали функцію доставки передали найманим водіям. Це допомогло скоротити витрати і збільшити продажі за рахунок сфокусованої роботи менеджерів.

Почав навчати і заохочувати співробітників

Навчаю команду за тими матеріалами «Системи Бізнес-Росту», які їм потрібні — продажу, маркетингу. Зараз плануємо почати продавати телефоном, тому навчаю скриптів за Straight Line з Marketing Plan Club.

Навчаю команду за тими матеріалами «Системи Бізнес-Росту», які їм потрібні — продажу, маркетингу.

Усе, що зробив у коучингу, призвело до збільшення прибутку, тож видав перед Новим Роком «13-ту зарплату» співробітникам — для маленького міста це рідкість, тож усі залишилися задоволені.

Зараз бачу в людей набагато більше прихильності, ніж рік тому.

Схуд на 5 кг

Проаналізували з Оленою, куди йдуть мої сили і час, і прийняли рішення, що мені потрібно почати займатися спортом. Також вирішив перестати вживати алкоголь. Завдяки походам у спортзал і відмові від шкідливих звичок я скинув 5 зайвих кг. Тепер почуваюся легше й бадьоріше.

Звільнив для себе в 3 рази більше вільного часу

До коучингів я постійно працював-працював-працював-працював. Цілими днями був в офісі. На море виїжджав максимум 2 рази і ненадовго. Олена визначила, що у мене розфокус і тому низька продуктивність, що є страх делегувати.

Під час коучингів ми всі ці моменти пропрацювали, зараз я фокусуюся на стратегії, а рутину делегував менеджерам. Наприклад, раніше я сам спілкувався з постачальниками, довго з ними розмовляв, вирішував питання. Зараз це роблять менеджери.

У результаті я можу в магазинах з'являтися на 1-2 години кілька разів на тиждень. За минулий рік 4 рази був на морі, їздив з на «Воркшоп 10х» від Івана Зимбицького до Москви, Києва, разом з Іваном і командою їздив до Буковелю на навчання і відпочинок.

Відчуваю себе більш вільним і задоволеним життям.

Підсумок:

Під час коучингу я довів особистий дохід до $16 500 на місяць і отримав при цьому в 3 рази більше вільного часу. Відкриваю третій магазин і виходжу на нову нішу бізнесу. Роботу з коучем планую продовжувати.

ІНСАЙТИ

Підзвітність працює

На самому початку роботи Олена ввела для мене підзвітність, змотивувала мене ввести підзвітність у моєму бізнесі. А пізніше ввела такий інструмент як розписки.

Для мене вони спрацювали. Коли ти знаєш, що «на кону» 500 доларів — робиш те, що написав у розписці. А коли робиш, то отримуєш результат.

Потрібно постійно навчатися і навчати свою команду

Найкращий учитель — це постійний учень. На коучингу я це зрозумів, тепер постійно читаю книжки з бізнесу (багато за рекомендацією Олени) і навчаю свою команду.

Плани на майбутнє

У березні відкриваю третій магазин і планую розширюватися далі, розширювати асортимент, виходити в інші міста і регіони.

Готуюся відкрити кафе — з Оленою вирішили вийти в цю нішу і станом на зараз майже все готово до запуску.

Планую вивчити ринок цінних паперів і почати на ньому працювати.
P. S. Хочеш стати частиною спільноти стратегічних підприємців і перейти від моделі «Усе Роблю Сам» до моделі «Компанії, що саморозвивається» з перевіреними інструментами роботи НАД бізнесом?

Бери участь у челенджі «Система Рокфеллера» від Івана Зимбицького >>>Клікнути тут, щоб дізнатися подробиці